Maschinenfabrik Berthold Hermle AGMaschinenfabrik Berthold Hermle AG

Bestseller!
Hermle in de vakpers

Contact 

Maschinenfabrik Berthold Hermle AG

Udo Hipp / Marketing Manager

Phone: 07426 95-6238

E-mail: udo.hipp@hermle.de

Hermle robotsysteem RS 05-2 met automatische vingerwissel – grijpen, spannen, bevoorraden en bewerken – en dat 24 uur per dag

23.07.2021
Robotsysteem RS 05-2 met 5-voudige ladeopslag -
aangepast aan een Hermle bewerkingscentrum C 12 U

Compact-Variabel-Individueel

Het robotsysteem RS 05-2 vindt zijn gebruiksmogelijkheden in alle sectoren die volautomatisch werkstukken tot 5 kg willen produceren. Vooral in de fijnmechanische en medische techniek kan de RS 05-2 zijn voordelen, zoals compactheid, hoge variabiliteit in zowel opslag als spanmiddel en grijperinzet, ten volle benutten. Een nieuw ontwikkelde vingerwissel bij de grijper maakt voor het eerst in de kleine robotica echte flexibele productie mogelijk – ook te gebruiken als dubbele grijper voor nog snellere werkstukwissel.

NC-gestuurde langeslagspanner – hoog spanbereik voor de
meest uiteenlopende werkstukafmetingen

Automatisch meer produceren

De combinatie van NC-gestuurde langeslagspanner en de nieuwe automatische vingerwissel maakt een volautomatische werkstukwissel mogelijk. Samen met de individuele aanvoer van onderdelen via traploos instelbare Hermle universele matrijzen verhoogt het innovatieve robotsysteem RS 05-2 de productiviteit op ongekende wijze. Juist hier ligt een van de grootste voordelen: grijpers en instelbare spanmiddelen passen zich – binnen een zeer groot grijp- en spanbereik – volautomatisch aan de onbewerkte werkstukken aan, zodat handmatig ingrijpen vrijwel overbodig is.

Drie individueel te kiezen opslagvarianten zorgen voor de optimale paraatheid van onderdelen.

 

Robotsysteem RS 05-2 – 5-voudige ladeopslag met universele matrijzen voor individuele en grote werkstukbevoorrading

Enkele opslag
De enkele opslag met 2 universele matrijzen is al voor veel toepassingen een sterke oplossing die een flexibele en voordelige automatisering mogelijk maakt.

Ladeopslag
De perfect eraan gekoppelde ladeopslag voor de grootst mogelijke bergruimte op het kleinst mogelijke oppervlak. Er zijn opslagsystemen met 4, 5 of 6 afzonderlijke laden beschikbaar. Een groot aantal standaard en eenvoudig verstelbare universele matrijzen passen zich snel aan elke werkstukvorm aan. Ook overgrote werkstukken kunnen zonder problemen worden gewisseld en bewerkt.

Palletopslag
Nauwkeurig passend geïntegreerd: de opslag voor – afhankelijk van pallettype – maximaal 67 kleine pallets. Hij biedt de grootst mogelijke capaciteit en een ergonomisch perfect voorbereiden parallel met de hoofdtijd.

Variabele machinekeuze

Het robotsysteem RS 05-2 kan worden aangepast aan verschillende Hermle-bewerkingscentra: C 12, C 22, C 32, C 250 of C 400. Met een opstellingsoppervlak van slechts 2 m2 biedt het robotsysteem RS 05-2 altijd vrije toegang tot de werkruimten van de machines, ongeacht of het systeem van voren (C 32, C 250 en C 400) of aan de zijkant (C 12 en C 22) is aangepast.

Robotsysteem RS 05-2 – 5-voudige ladeopslag met universele matrijzen voor individuele en grote werkstukbevoorrading

Eenvoudige handling

RS 05-2 is volledig geïntegreerd in de Hermle-softwareomgeving en daardoor eenvoudig te bedienen via het touchscreen net als een afzonderlijke machine. Handmatig ingrijpen is nauwelijks noodzakelijk.

Robotsysteem RS 05-2 – wissel van de vingergrijpers – hoog spanbereik voor de meest uiteenlopende werkstukafmetingen

HACS

Het Hermle "Automation-Control-System" (HACS) is de beproefde besturingssoftware van Hermle. Intuïtieve bediening en een duidelijke structuur helpen fouten te voorkomen. Alle relevante gegevens zoals systeemoverzicht, werkschema's, stroomschema en het gereedschapsoverzicht in één oogopslag. Berekening vooraf van looptijd en inzet van gereedschap. Alle nieuw voorbereide werkstukken worden automatisch opgenomen in het stroomschema. De prioriteit van de bewerking kan op elk moment worden beïnvloed. En dat alles via drag&drop instelbaar bij optimale visualisatie.

Nog meer informatie en een relevante animatie vindt u in onze productspecial op www.hermle.de/rs05-2 of in onze nieuw opgezette virtuele showroom www.hermle.de/showroom Een video van de installatie ook met de vingerwissel vindt u op ons Youtube-kanaal https://www.youtube.com/HermleAG.

 

Contact voor journalisten/redacteurs

Udo Hipp        Marketingmanager
Telefoon         +49 (0)7426 95-6238            
Fax                 +49 (0)7426 95-6110
E-mail             udo.hipp@hermle.de

up
arrow up